joi, 25 aprilie 2024
12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
12.2 C
București
6.7 C
Cluj
12.4 C
Constanța
12.8 C
Iași

Vitalie Cojocari : Povestea Marinei Tauber!

Fostă tenismenă, acuzată de implicarea în furtul miliardului, a lovit jurnaliști cu mătura, a fost acuzată că a falimentat Federația de Tenis din Moldova, acum este în centrul protestelor de la Chișinău.

Republica Moldova trece printr-un moment tensionat, cu proteste și crize energetice, dar mai ales crize de securitate. Protestele sunt organizate de partidul lui Ilan Șor, un oligarh care a fugit din țară pentru că este anchetat că a furat un miliard de dolari.

Ilan Șor este fugit, dar din Republica Moldova conduce toate operațiunile și protestele… o femeie. Se numește Marina Tauber.

Pentru că mai nou se discută despre doamna Tauber și în România, vreau să vă dau niște informații despre ea. Am cunoscut-o anul trecut, când am fost în Parlamentul din Republica Moldova și… vreau să aveți un tabloul mai complet.

Marina Tauber este fostă jucătoare de tenis. A învățat la Academia lui Bollettieri din Germania. Tot tenisul a adus-o în atenția publicului, dar nu prin performanțe foarte spectaculoase. La un moment dat ajunge președintele Federației de Tenis din Moldova. Sub conducerea sa Federația de Tenis își declară falimentul pentru că a rămas fără bani în conturi, a scris presa de la Chișinău.

După Federația de Tenis, Marina Tauber își schimbă activitatea și face următorul pas în… finanțe și bănci. Devine acționar într-o bancă de stat. Numele ei apare din nou în atenția publicului după ce este menționat într-un raport financiar care a luat la puricat modul în care a fost furat miliardul de dolari din câteva bănci de stat. Potrivit raportului Kroll, doamna Tauber a fost beneficiar al unor sume mari. Marina Tauber a negat acuzațiile, susținând că a fost făcut la comandă și conține acuzații false.

Apropo, băncile(inclusiv cea unde acționar era Marina Tauber) și din care s-a furat un miliard de dolari au intrat în faliment.

După tenis, bănci, Marina Tauber face următorul pas… în politică.

Ajunge primar într-un sat de lângă Orhei. Este și vicepreședintele partidului lui Ilan Șor, fost primar la Orhei.

Spre deosebire de Ilan Șor, Marina Tauber a rămas în Republica moldova. A participat și în campania electorală, iar cetățenii moldoveni au trimis-o în Parlament alături de alți câțiva membri ai partidului Șor.

Am văzut-o pe holurile Parlamentului din Chișinău și pot să vă spun că știe să iasă în evidență. Vorbește mai mult în rusă, dar în ultima vreme se descurcă în română. Se lasă intervievată ușor de jurnaliști, deși acum câțiva ani a lovit câțiva ziariști cu mătura în timpul unui protest.

De altfel, ambițiile politice au dus-o în orașul Bălți. A încercat să ajungă primar acolo după ce controversatul Renato Usatîi și-a dat demisia.

Puțin i-a lipsit să ajungă primar. A adunat voturi prin promisiuni considerate populiste. De pildă, le-a promis oamenilor un… aeroport.

Deputata Partidului Șor, Marina Tauber, a fost reținută în vara anului trecut de ofițerii Centrului Național Anticorupție pentru 72 de ore.

Atunci a fost luată de ofițeri direct de la ședința parlamentului, fiind bănuită de falsificarea raportului financiar al Partidului Șor depus la CEC și acceptarea finanțării formațiunii din partea unui grup criminal organizat.

A negat și aceste acuzații. Marina Tauber susține că toate acuzațiile care i se aduc sunt fabricate de autoritățile din Moldova.

Astăzi este în libertate și conduce protestele cu… portavocea.

Cam acesta este pe scurt portretul politicienei de peste 35 de ani, fost acționar într-o bancă falimentată, fost președinte de Federație falimentată, fost primar, deputată, inculpată și protestatară cu portavoce.

Vitalie Cojocari 

Lasă un răspuns

București
ploaie de intensitate mică
12.2 ° C
12.3 °
12 °
93 %
4kmh
40 %
joi
18 °
vin
17 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °

Discover Bucharest

Sponsor

Latest

Austriecii, investiție de 35 de milioane de euro într-o clădire celebră din centrul Bucureștiului. Bijuteria arhitecturală va reveni la viață

Julius Meinl, gigantul din Austria care deține Heidi și Kandia, va cumpăra hotelul Ambasador de pe Bulevardul Magheru din București, arată Profit.ro. Tranzacția este...

Filip Havarneanu | USR : Stația care a sărit în aer aparține fiului primarului din Caracal, care face parte din PSD. E...

O adevărată bombă cu ceas, stația GPL de la Crevedia, funcționa, pe burtă, fără autorizație. Dar, toată lumea, pe silențios. Sunt zeci de răniți, arși,...

În ciuda războiului și a sancțiunilor impuse părinților lor, copiii oficialilor ruși continuă să plece în vacanță în străinătate, inclusiv în țările NATO și...

În ciuda războiului și a sancțiunilor impuse părinților lor, copiii oficialilor ruși continuă să plece în vacanță în străinătate, inclusiv în țările NATO și...

Norvegia trimite două avioane F-16 în Danemarca pentru antrenarea piloților ucraineni

Norvegia va trimite două avioane de luptă F-16 în Danemarca, pentru a contribui la antrenarea de piloţi ucraineni în utilizarea acestui avion de producţie...

INFLUENȚA CHINEI ÎN ORIENTUL MIJLOCIU

Apropierea Arabia Saudită – Iran mediată de China Arabia Saudită se alătură Organizației de Cooperare de la Shanghai Cum se manifestă influența Chinei în Orientul Mijlociu? Arabia...