joi, 25 aprilie 2024
14.1 C
București
joi, 25 aprilie 2024
14.1 C
București
8.1 C
Cluj
10.4 C
Constanța
14.6 C
Iași

Cristian Ghinea : Gorinov acuzat de “discreditarea armatei ruse” afișează în boxa acuzaților o pancartă pe care scrie „Vă mai trebuie acest război?”

Un nebun.
În urmă cu un an, la puțin timp după ce începuse invazia rusă în Ucraina, Alexei Gorinov a luat cuvântul într-o ședință de consiliu local la Moscova și le-a zis colegilor lui că e cam de porc să organizeze petreceri pentru copii în timp ce soldații ruși ucid copii ucraineni la doar câteva sute de kilometri distanță.
Gorinov a fost acuzat de “participare la un complot criminal”, pentru că și o colegă de-ale lui, care a fost de asemenea judecată, a avut opinii asemănătoare, dar și de “discreditarea armatei ruse”.
A fost condamnat la 7 ani de închisoare.
Nu l-a ajutat nici faptul că, pe parcursul procesului, și-a exprimat din nou opoziția față de nebunia lui Putin și a afișat chiar mesaje anti război.
Alexei Gorinov a primit între timp un premiu Magnițki și securiștii care îl prigonesc acum ar putea fi interziși, ei și afacerile lor, în România, dacă legea Magnițki pe care am propus-o în 2019 ar fi adoptată de Parlament. Dar asta e, suntem conduși de regimul securisto-socialist PSD – PNL.
Pare o poveste din trecut, dar nu este, este Rusia anului 2023, pe care unii încearcă să ne-o vândă ca mântuitoare a nenorocirii noastre de a trăi în democrație și de a putea să ne spunem deschis opiniile.
378 de ruși au fost acuzați, de la începutul războiului, de aceleași fapte ca și Gorinov. Cu el, sunt 50 deja condamnați, chiar și cu pedepse mai dure.
Așa e în regimurile dictatoriale. La început, sunt niște “nebuni” care nu se îndoaie. Pe parcurs, valuri de securiști abjecți care cred că ei decid cine e patriot și cine e trădător. Apoi isteria, falimentul.
Gorinov este un patriot rus adevărat.
România a fost făcută de niște oameni care o visau liberă, democratică și europeană. Și cine o duce în altă parte este trădător al cauzei românești.
Urmează cartea…
***
Sursa foto: Kirill Kudryavtsev/AFP. Gorinov afișează în boxa acuzaților o pancartă pe care scrie „Vă mai trebuie acest război?”

Lasă un răspuns

București
ploaie puternică
14.1 ° C
14.4 °
11.1 °
77 %
2.6kmh
20 %
joi
18 °
vin
19 °
sâm
20 °
Dum
21 °
lun
16 °

Discover Bucharest

Sponsor

Latest

Dana Hering : În 9 martie 1944, acum 79 de ani, Tallinn a fost devastat de bombele sovietice

Pe 5 martie, Kaja Kallas, una dintre vocile cele mai puternice in sustinerea Ucrainei in UE si partidul sau reformist au castigat alegerile in...

Vlad Voiculescu președinte USR București : Alexandru Rafila, a lucrat toată viața la stat, are avere de 3 milioane euro. Cum justifică?

Alexandru Rafila, un medic care a lucrat toată viața la stat, are o avere de 3 milioane de euro. Cum o justifică? Ministrul Sănătății...

Dominic Fritz : „Timișoara a fost aleasă gazda galei festivalului de film, în preambulul anului Capitalei Europene a Culturii”

Pe ecranul acesta, peste două zile vom vedea din nou film. După o pauză de vreo 30 de ani. Cinema Victoria din Bălcescu este gazda...

Cum arată piaţa luxului în România. Câte maşini de lux şi exclusiviste şi-au cumpărat românii de la începutul anului

Apetitul românilor pentru mărcile auto exclusiviste şi de lux se vede și în statisticile Direcţiei Regim Permise şi Înmatriculări. Astfel, doar luna trecută, în...

Procurorii din Belarus cer 19 ani pentru lidera opoziției Svetlana Tihanovskaia, aflată în exil/ Este acuzată de ”înaltă trădare și conspirație” de regimul dictatorial...

Parchetul din Belarus a cerut luni 19 ani de închisoare pentru opozanta aflată în exil Svetlana Tihanovskaia, judecată în contumacie din ianuarie în această...