VERDE-N FAȚĂ cu Grigore CARTIANU si Ciprian Ciucu primarul al Sectorului 6

0
346

 

Ciprian Ciucu (n. 16 martie 1978, Pitești, România) este un om politic român, primar al Sectorului 6 al Bucureștiului.

Între 2015 – 2016 a fost președintele Consiliului Național de Integritate al ANI. A demisionat pe 1 martie 2016 pentru a deveni candidat independent la Primăria Municipiului București, susținut de partidul M10. În aprilie 2016 s-a înscris în PNL, devenind capul de lista al candidaților acestui partid la alegerile municipale . A fost consilier general al Municipiului București din iunie 2016 până în 2019. În cadrul Consiliului General, a fost unul din principalii adversari ai primarului general de la acea dată, Gabriela Firea.

A candidat fără succes din partea PNL la alegerile europarlamentare din 2019 pe poziția 18. In decembrie 2019 a fost numit președintele Agenției Naționale a Funcționarilor Publici.

A fost comentator politic al săptămânalului Observator Cultural, unde a avut o rubrică permanentă, și a publicat în Dilema Veche și România Liberă. În Cotidianul are o rubrică permanentă pe teme de educație.

În perioada 1999–2000 a condus Centrul de Monitorizare a Activității Electorale din cadrul Partidului Național Liberal.

A lucrat ulterior în administrația publică, pentru Președinția României, Ministerul Administrației Publice și Consiliul Economic și Social. Din 2003 a ales societatea civilă, de unde a promovat politici educaționale si a dezvoltat proiecte anti-corupție (Centrul Educația 2000+, Fundația pentru Dezvoltarea Societații Civile).

A fost președinte și membru al boardului executiv al think tankului Centrul Român de Politici Europene alaturi de Cristian Ghinea.

A făcut parte parte din grupul de advocacy al Delegației Uniunii Europene – Team Europe.

La alegerile locale din 2020, a fost desemnat candidat pentru primăria Sectorului 6 al Bucureștiului din partea PNL, susținut și de Alianța USR-PLUS[8], câștigând postul de primar.


Descoperă mai multe la Matinal ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns