Un fost diplomat american condamnat la 15 ani de închisoare pentru spionaj în favaorea Cubei de-a lungul mai multor decenii

0
19

WASHINGTON, 12 aprilie (Reuters) – Un fost diplomat american a fost condamnat vineri la 15 ani de închisoare după ce a recunoscut că a acționat ca agent al Cubei în ceea ce Departamentul de Justiție a numit una dintre cele mai înalte și îndelungate infiltrații de spionaj în Guvernul SUA.

Victor Manuel Rocha, care a fost ambasador al SUA în Bolivia între 2000 și 2002, a pledat vinovat pentru două acuzații, inclusiv pentru acționarea ca agent străin. El a fost acuzat inițial în decembrie.

Rocha, în vârstă de 73 de ani, a sprijinit în secret Partidul Comunist din Cuba, aflat la guvernare, și a ajutat culegerea de informații a țării împotriva Washingtonului timp de mai bine de patru decenii, inclusiv în timpul unei cariere de 20 de ani în Departamentul de Stat, potrivit procurorilor americani.

„Pledoaria de astăzi pune capăt a peste patru decenii de trădare și înșelăciune din partea domnului Rocha”, a declarat David Newman, un înalt oficial de securitate națională la Departamentul de Justiție al SUA, în timpul unei conferințe de presă la Miami. „În cea mai mare parte a vieții sale, domnul Rocha a trăit o minciună”.

US ex-diplomat sentenced to 15 years for spying for Cuba over decades

 


Descoperă mai multe la Matinal ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns