joi, 25 aprilie 2024
12.2 C
București
joi, 25 aprilie 2024
12.2 C
București
6.7 C
Cluj
12.4 C
Constanța
12.8 C
Iași

Colapsul Rusiei va fi inevitabil undeva pe perioada verii. Putin pierde 20.000 de soldati pe luna. În vara vor fi peste 250.000 de rusi morti în Ucraina

La 1 an de la invadarea Ucrainei, au curs comentariile si imaginile de atunci. Dincolo de acestea, ne intrebam ce va urma.

Asa cum (mai mult nu) se vede, rusii au inceput deja ofensiva de primavara. Frontul pe care acestia ataca se intinde de la Svatove – Kreminna nord continua cu directia Bakhmuth si se incheie la Vuhledar in sud.

Rusii continua sa faca aceleasi greseli si sa arunce trupe in malaxor. Daca luam o medie de pierderi de 800 de oameni pe zi, ar rezulta 20.000 pe luna. Intrebarea este cit poate Rusia sa sustina aceste pierderi?

Forta de invazie a numarat 150.000 de oameni. Aand in vedere pierderile inregistrate pina acum, putem spune ca aceasta forta este total consumata (morti, raniti, disparuti). Apoi s-a mobilizat un nou contingent de 300.000 de oameni. Acesta nu este in totalitate consumat in Ucraina, dar mai devreme sau mai tirziu va intra in lupta. Probabil se va consuma si acesta.
Trebuie luat in calcul ca o pierdere de 30% a trupelor le condamna pe restul la ineficienta pe cimpul de operatiuni. Cu oarecare reorganizari, probabil prabusirea va veni la un 50% rata de pierdere. La media lunara actuala 150.000 de oameni se vor consuma in 7 luni jumatate. Cum cei 300.000 au intrat in lupta treptat incepind cu luna noiembrie, colapsul va fi inevitabil undeva pe perioada verii.

Acestea sunt doar calcule teoretice. De asemenea trebuie spus ca mult presupusa mobilizare a inca 500.000 de oameni nu a mai avut loc.

Tot teoretic vorbim si despre pierderile ucrainene. Probabil acestea sunt sub 100.000 de militari, avand in vedere modul in care isi folosesc trupele (in orice caz, nu cum o fac rusii).
Insa un lucru important care face diferenta este cantitatea de echipamente. Daca la rusi aceasta este in scadere, in Ucraina acesta creste iar Occidentul a intensificat livrarile. In plus ucrainenii vor avea tancuri, vehicule de infanterie si rachete cu raza lunga de actiune. E adevarat ca acestea nu vor veni instantaneu insa Ucraina le vor avea pe teren in martie – aprilie.

In acest moment ucrainenii folosesc o tactica diferita de rusi. Stau in defensiva si incearca sa macine fortele ruse trimise la atac, iar cind observa o slabire a acestei fortei de atac atac, vin si contraataca, recucerind in unele cazuri in citeva ore pozitii pe care rusii s-au chinuit sa le castige in citeva saptamini.

Odata cu sosirea acestor blindate si cu personal militar ucrainean antrenat in Occident, ucrainenii vor reusi sa alcatuiasca o forta de contraatac pina in marimea unei divizii cu care sa patrunda concentrat prin liniile ruse.

Probabil ca tactica va fi aceeasi: rusii ataca masiv pina la epuizare, apoi ucrainenii contraataca. Insa de data aceasta, contratacurile ucrainene trebuie sa fie mult mai mari si sa asigure in final victoria in razboi.

Iar victoria trebuie sa se intimple in 2023.
2024 este an electoral in SUA iar prelungirea razboiului pina atunci este un risc pe care nimeni nu si-l poate permite.

Preluat C. A. via Dana Hering

 

Lasă un răspuns

București
ploaie de intensitate mică
12.2 ° C
12.3 °
12 °
93 %
4kmh
40 %
joi
18 °
vin
17 °
sâm
18 °
Dum
21 °
lun
20 °

Discover Bucharest

Sponsor

Latest

Embassy of JAPAN in Romania : Ambasada Japoniei în România recrutează personal local pentru următorul post

Descrierea postului: Sarcini principale: cercetare, interpretare și traducere în domeniul apărării, securității și afacerilor politice. Sarcini secundare: activități generale de seretariat și asistență în diverse alte...

Japonia este aproape să aterizeze, în premieră, o sondă pe Lună

O sondă lunară japoneză a intrat luni pe orbita Lunii, a anunţat agenţia spaţială niponă, înaintea tentativei sale de a ateriza pe suprafaţa Lunii...

Elena Lasconi : Premieră la Câmpulung Muscel!

Vă așteptăm de Revelion în Piața Primăriei! Unii dintre cei mai buni DJ ai momentului vor face show la trecerea dintre ani. La ora 00:00...

Investigație SPECIALA Misreport și publicată marți, 14 noiembrie : 19 „publicații independente”, marca AUR, plătesc Facebook pentru a amplifica propagandă de partid și conținut...

o investigație realizată de jurnaliștii de la Misreport și publicată marți, 14 noiembrie: Am identificat, până în acest moment, 19 site-uri și tot atâtea...

Proteste în Serbia. Oamenii cer demisia președintelui Vučić

Zeci de mii de oameni au organizat mișcări de protest la Belgrad și în alte orașe din Serbia, pentru a șaptea săptămână consecutiv. Oamenii...