joi, 30 mai 2024
24 C
București
joi, 30 mai 2024
24.1 C
București
14.2 C
Cluj
21.4 C
Constanța
22.4 C
Iași

Elena Lasconi | USR Câmpulung Muscel : Pregătiți-vă bicicletele, trotinetele, rolele!

Pregătim cel mai amplu proiect de piste ciclabile din istoria Câmpulungului. Este vorba despre un proiect pe fonduri europene PNRR cu sprijinul Consiliului Județean Argeș.
La nivel național se vor finanța trei mii de kilometri de piste de biciclete. Noi vom depune un proiect pentru 50 de km.
Partea grozavă e că se vor finanța atât pistele cât și sistemul de iluminat, cadastre, semne de circulație, studii de fezabilitate, canalizație (îngroparea cablurilor de internet), parapeți, poduri care leagă rutele. Practic, cheltuiala noastră e aproape inexistentă (mă gândesc aici la costul avizelor pentru autorizația de construire).
Iată ce propunem: 20 km de pistă dublă de biciclete pe malul râului Târgului de la Schitu Golești la Lerești. Apoi, continuăm pe malul râului în Lerești până la calea ferată dezafectată (fosta Melana) până la granița cu Bughea de Jos exact pe traseul căii ferate. Mergem pe Țicăloiu, Coasta Grui, Drăcești. De aici se bifurcă în două direcții. Una înspre Mărcuși, Boboc, Valea Unchiașului, șoseaua Națională până la Castrul Roman.
A doua, de pe Drăcești, Muzeul Fundeni care se leagă cu un inel de piste ciclabile turistic (leagă majoritatea obiectivelor turistice din oraș) de 7 km pe care îl vom depune în mai 2023 pe POR, mobilitate urbană pentru că vom putea asfalta toate străzile, vom schimba toate conductele, cablurile electrice și cele de internet.
Acest inel e format din străzile: Negru Vodă, Republicii, Elena Doamna, Alexandru Voievod, Sfântul Gheorghe, Maior Giurascu, Ana Doamna, dr. Costea, Matei Basarab, C.D. Aricescu, Sfântul Ilie, Matei Basarab, Soldat Golescu, Parcul Mirea, Lascăr Catargiu, Revoluției, colonel Stănescu.
Între inelul turistic și cel funcțional și panoramic facem traversările pe toate podurile din Câmpulung și propunem construirea unor poduri noi de pe Nae Leonard și Nicolae Bălcescu până la pistele de pe malul râului Târgului.
Cartierul Grădiște îl legăm de traseul de pe Râul Târgului din Schitu prin strada Grădiștei care se continuă cu macadam până la pistă.
Am gândit acest traseu astfel încât toată lumea să poată să ajungă cu bicicleta la școală, locurile de muncă, piață și la majoritatea obiectivelor turistice ale Câmpulungului.
Vă anunț când avem finanțarea pentru că nu e ușor. E “bătaie mare”, muuulte documente, multă muncă, dar se poate. Ce se realizează greu e exact ceea ce avem nevoie. Este vorba de un proiect care poate sări de 25 de milioane de euro.
Mulțumesc echipei! În special Ioanei Marcu, administrator public și Mădălinei Zăgărin, arhitect șef!
Continuăm!
#elenalasconi
#campulungmuscel
Ioana Marcu

 

Lasă un răspuns

București
nori împrăștiați
24 ° C
24.4 °
22.8 °
55 %
4.6kmh
40 %
joi
24 °
vin
29 °
sâm
30 °
Dum
32 °
lun
33 °

Discover Bucharest

Sponsor

Latest

INTERVIU Profesorul Valentin Naumescu: „Axa Rusia – Iran – China – Coreea de Nord poate ataca simultan in Europa de Est, Israel, Taiwan si...

Atacul Iranului asupra Israelului marcheaza un moment de cotitura in razboiul de agresiune pe care cele patru dictaturi orientale – Rusia, Iran, China, Coreea...

Nicușor Dan, invitat la Interviurile LIVE Digi24.ro. Ce se întâmplă cu parcările din București?

Nicușor Dan, Primarul General al Capitalei, este invitat la Interviurile Digi24.ro, unde va răspunde la întrebările jurnalistului Alexandru Rotaru. Principalele declarații: Avem un regulament din 2019...

Nicușor Dan : Vă invit să vă bucurați de #strazideschise în București și în acest weekend

☀️Vă invit să vă bucurați de #strazideschise în București și în acest weekend. Azi și mâine vor fi organizate evenimente pe Bulevardul Kiseleff, Calea...

Cine sunt ucrainenii care curăță toaletele dintr-un mall din București: „Dacă vrei să întreții patru persoane, nu contează ce muncești”

Înainte să se aprindă toate luminile și să se pornească muzica, mai mulți ucraineni lustruiesc Promenada Mall din București. La 9:00, într-o sâmbătă de...

Primul semiconductor de grafen din lume ar putea fi instalat în viitoarele computere cuantice

Oamenii de știință au depășit o limitare a grafenului. Vor putea valorifica materialul ca semiconductor funcțional la frecvențe teraherți cu o mobilitate de 10...