luni, 22 iulie 2024
21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
21.5 C
București
18.1 C
Cluj
21.4 C
Constanța
20.3 C
Iași

Radu Hossu : Mă simt ca la primul Rezumat. Nu-mi vine să cred că ceea ce urmează să scriu e adevărat și verificat

  1. Prigozhin vs Șoigu:

– Coloanele Wagner au ajuns în Rostov-on-Don (rusia – oraș de 1.2 mil de locuitori). În poze vedeți tancurile „Z” cu roșu și așa puteți sa identificați Wagnerii de ruși. În cele 2 de jos sunt cu rușii care încearcă să apere centrul orașului.
– Nu doar că au ajuns în Rostov-on-Don, dar au încercuit Centrul de Comandă Militar (Districtul Militar Sud aparținând Ministerului Apărării ruse). O parte din ele au fost escortate de Poliția rusă (deci au ales să fie cu Wagner), altele au fost pur și simplu lăsate. Există clipuri cu trupele OMON (Rosvgardia) care au creat blocade cu autobuze (iar soldații i-au lăsat să treacă pe lângă).
– Rostov-on-Don este centrul logistic militar pentru Districtul Sud al Armatei ruse. Dacă Prigojin nu este scos de acolo, va controla o bucată mare din muniția de rezervă a armatei ruse, Rostov Oblast, Centrul Maritim Rostov (de la Marea Azov), printre altele.
– FSB a anunțat oficial că Prigojin trebuie oprit și capturat.
– Asta îl întărește incredibil de tare și își permite să continue spre următoarea mutare: Voronets Oblast.
– Legiunea Rusia Liberă și RDK (Voluntarii Ruși din Ucraina care luptă împotriva rușilor) s-au declarat oficial de partea lui Prigojin. Legiunea Rusă continuă raidurile în Belgorod Oblast. RDK în Kursk Oblast. Deci rusia are 2 fronturi deschise: Ucraina (pe care nu îl controlează) și un front în interiorul propriei țări.
– Avionul privat a lui Lukashenko a ajuns în Turcia. Nu știm dacă a mers el acolo, dacă și-a trimis familia, dacă are legătură cu starea lui de sănătate. Însă avionul a ajuns în Turcia.
2. Contraofensiva:
– Toate sursele la primă mână și la a doua mână pe care le am de la sol susțin că rușii s-au predat în frontul de sud-Zaporojie mai mult ca niciodată.
3. Bătălia pentru Bakhmut:
– (surse!!! neconfirmate): Ucrainenii au folosit această noapte de panică și au avansat în oraș în sudul Bakhmutului.

– Armata Ucraineană a avansat spre Klischiivka (în sud de Bakhmut) în această noapte.

Este tot 24. Nu februarie. Ci iunie. Nu e 2022, ci 2023. Războiul de 3 zile a lui Putin s-a transformat în ceva total diferit: rușii atacă oficial alți ruși.
Opinia mea despre Prigojin este următoarea: este un crїminal de război, inteligent, capabil. Puțini oameni sunt mai aproape de a fi Diavolul pe Pământ ca Prigojon, însă în acest moment el este cel care destabilizează rusia și paradoxal, prin asta, salvează vieți în Ucraina, pentru că mulți ruși dezertează sau se predau, prin urmare nu mai mor nici ei și nici nu mai omoară ucraineni.
Opinia mea legată de o posibilă dezmembrare a federației ruse: cred că ar fi o catastrofă pentru noi toți. De ce? Pentru că nu vrem zeci de (noi) state care dețin focoase nucleare și sunt conduse de oligarhi cel puțin la fel de diabolici ca Putin.
Cred că Putin ar trebui să dispară de la conducerea rusiei și rușii să plece din Ucraina. În rest, îmi doresc o rusie funcțională, cu toate că sunt conștient că asta e aproape imposibil.
Trăim istorie!
Am spus-o, o mai spun:
Răsăritul apune. Nu deschideți șampania încă, totuși.
Da, vă invit să dați lăsați un comentariu legat de ceea ce credeți legat de ceea ce se întâmplă, să lăsați un like și să distribuiți postarea. Căci ceea ce se întâmplă acum în Ucraina și în rusia ne va schimba viitorul pentru totdeauna.
Ah. Și da, fiecare like/comment/share generează o criză de nervi putiniștilor și auriștilor susținători ai unor crimїnali de război care au afectat sau distrus milioane de familii civile.
Slava Ukraini!

Radu Hossu

Aleph News : Mercenarii Wagner se revoltă în Rusia, trupele lui Prigojin ar fi capturat orașul Rostov

 

B1 TV : PUTIN ÎL ACUZĂ PE PRIGOJIN DE TRĂDAR

 

Descoperă mai multe la Matinal ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

București
cer senin
21.5 ° C
21.7 °
21 °
93 %
1.5kmh
0 %
lun
35 °
mar
35 °
mie
37 °
joi
28 °
vin
21 °

Discover Bucharest

Sponsor

Latest

Trei parlamentari români, vizaţi de o grupare globală de spionaj a Chinei

Trei parlamentari din România au fost vizaţi de un grup de hackeri susţinut de guvernul comunist chinez, cei trei făcând parte dintr-un grup internaţional...

Alina Radu : ODESA MEA – CĂRȚI ȘI SÂNGE

Generația mea e datoare Odesei, cumva. Odesa ne-a dat cărți în limba română, atunci când regimul sovietic interzicea să le avem. Până în anii 90...

Fantastica : JACQUES VALLÉE, UN AUTOR AL IMPOSIBILULUI

„Dacă ar fi posibil să se creeze holograme tridimensionale având masă și acestea să fie proiectate în timp, aș spune că asta au văzut...

Vladimir Tismaneanu : AUR este o combinaţie de răzmeriţă stradală şi huliganism de stadion. O noua achizitie auriferă, celebra tovarăşă Norica Nicolai

Vladimir Tismaneanu Scriam ieri: „AUR este o combinaţie de răzmeriţă stradală şi huliganism de stadion. Ambele – ostile regulilor elementare de politeţe, civilitate şi decenţă....

Marco Badea : E momentul să vorbim despre apărarea noastră, a europenilor, în fața lui Vladimir Putin

Marco Badea  Poate credeați că e închis subiectul asta, din rațiuni de NATO și articolul 5, însă Rusia își continuă războiul brutal în Ucraina, iar...

Descoperă mai multe la Matinal ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura