Miercuri, 21 decembrie, ora 18 la 1UP Gamers Pub (str. Mendeleev nr 29) in camera COMICS de la etajul 1 va fi prezentat albumul „Istorii Pontice in benzi desenate” – un proiect inedit al Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța si finantat prin AFCN, asa ca albumul va fi disponibil gratuit doritorilor, in limita stocului disponibil.
Vor fi prezenti si o parte din autori. Albumul spune 10 povesti reale din istoria Tomisului antic pana in zilele noastre. Scenariul si documentarea istorica sunt semnate de Cristian Cealera de la Muzeul de Istorie si Arheologie Constanta iar benzile desenate sunt facute de Alexandru Ciubotariu (Pisica Patrata), Octav Ungureanu (Scc.comics), Stefan si Bogdan Buturuga (Pillowzoid)
Proiectul mai amplu, initiat de Aurel Mototolea (directorul Muzeului de Istorie Nationala si Arheologie Constanta) si coordonat de Delia Roxana Cornea a inclus pe langa acest album si Salonul „Istorii Pontice in benzi desenate”, care a avut loc in vara acestui an, si o serie de workshopuri cu elevi de la scoli si licee de arta din Constanta.
Reactia publicului a fost foarte buna si Muzeul va continua proiectele de promovare a istoriei prin benzi desenate, demers popularizat de Muzeul Judetean de Istorie Brasov si Festivalul de Benzi Desenate Istorice Brașov

Descoperă mai multe la Matinal ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns