vineri, 1 martie 2024
10.5 C
București
vineri, 1 martie 2024
10.5 C
București
14.2 C
Cluj
8.4 C
Constanța
10.5 C
Iași

Ion Aluneanu : Bucovina este un model de toleranță etnică și religioasă, în care trăiesc mai bine de 10 grupuri etnice, fiind supranumită „Elveția Orientului” sau „Europa în miniatură”

DESPRE BUCOVINA.  Știați că:
„-Bucovina este un model de toleranță etnică și religioasă, în care trăiesc mai bine de 10 grupuri etnice, fiind supranumită „Elveția Orientului” sau „Europa în miniatură”?
-Denumirea de Bucovina este derivată de la termenul slav „buk”, ce înseamnă „fag”, regiunea fiind cunoscută sub denumirea de Ţara Fagilor?
-Bucovina din zilele noastre este împărțită între două state, sudul acesteia formând cea mai mare parte a judeţului Suceava (România), iar nordul său fiind inclus în regiunea Cernăuţi (Ucraina)?
-Din punct de vedere administrativ, Bucovina este alcătuită din judeţul Suceava, mai puţin zona Fălticeni?
Judeţul Suceava este al doilea judeţ ca mărime din ţară, după Timiş, având o suprafaţă de 8553,5 km2, reprezentând 3,6% din suprafaţa totală a ţării ?
-Peste 52% din suprafața judeţului este ocupată de păduri, acestea reprezentând peste 7% din potenţialul silvic al României, Suceava ocupând din acest punct de vedere locul I pe ţară?
-Bucovina are cele mai multe biserici şi mănăstiri aflate în patrimoniul UNESCO din România?
-Există cea mai veche biserică de lemn din România, Europa şi, după ultimele ipoteze, chiar din lume – Putna (1346)?
Bucovina are peste 20 de rezervaţii naturale floristice, forestiere, geologie şi mixte?
-Staţiunea turistică Vatra Dornei are cel mai pur aer din România?
Animale precum ursul, lupul, cocoşul de munte şi râsul încă se mai găsesc în libertate în pădurile Bucovinei?
Parcul Național Călimani, aflat pe teritoriul judeţului Suceava, include cel mai mare crater vulcanic din România, cu un diametru de circa 10 km, fiind unic în Europa și în lume, considerat atipic din punct de vedere al climei și reliefului, al peisajului, florei și faunei?
Unul dintre cele mai practicate meşteşuguri este încondeiatul ouălor, la Vama şi Moldoviţa existând două muzee ale oului încondeiat?
-Există peste 1000 de kilometrii de trasee montane omologate şi trasee de ciclism montan?
Există peste 500 de monumente istorice?
În prezent, Cetatea de Scaun a Sucevei este singura cetate din România, și se pare că și din Europa, care găzduiește expoziții permanente amenajate pe ruine?
Muzeul de Istorie, cel mai recent renovat muzeu din țară, este unic la nivel național ca mod de prezentare și interactivitate?”

Lasă un răspuns

București
cer senin
10.5 ° C
11.6 °
9.9 °
72 %
8.2kmh
0 %
vin
11 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
16 °
mar
13 °

Discover Bucharest

Sponsor

Latest

Allen Coliban „Mozart, la mall. Se întâmplă la Brașov, la AFECT”

Cu discuții în pauze – despre inspirație, despre vocație, despre artă, despre bucuria de a cânta – cu doi mari pianiști, Ioan Dragos Dimitriu...

Analiză devastatoare a istoricului Armand Goșu despre cum a pierdut România după 2016 statutul de aliat-cheie al NATO și SUA

Analiză devastatoare a istoricului Armand Goșu, cel mai bun specialist în Rusia pe care-l avem: cum a pierdut România după 2016 statutul de aliat-cheie...

Elena Lasconi | Câmpulung Muscel premiant la nivel național pentru accesarea de fonduri europene

Bucurie! Câmpulung Muscel premiant la nivel național pentru accesarea de fonduri europene. Suntem singurul municipiu din România care a reușit performanța de a accesa bani...

Clotilde Armand „Un pas important pentru a obține fonduri de 72 de milioane de lei în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență”

Am făcut un pas important în această după-masă pentru a obține fonduri de 72 de milioane de lei în cadrul Planului Național de Redresare...

Armand Gosu : Cazul părintelui Alexei Uminsky expulzat din Biserica Ortodoxă Rusă pentru că a refuzat să citească o rugăciune prin care îi cerea...

La 13 ianuarie a avut loc cea de-a treia ședință a tribunalului eparhial privind „cazul părintelui Alexei Uminsky”. Uminsky însuși nu a participat la...