duminică, 2 aprilie 2023
7.9 C
București

Horia Motrescu, consilier local USR Râșnov: “Un teren aflat lângă Cetatea Râșnov nu poate fi concesionat cu 0,06 EUR/mp/lună, cât valoarea a 10 bețe de chibrit!”

Grupul consilierilor USR din Consiliul Local Râșnov solicită Primăriei renegocierea redevenţei plătite orașului de către Dino Parc, aferentă terenului concesionat, în suprafață de 20.777mp. În prezent, un metru pătrat de teren este concesionat cu numai 0.74 euro pe an, iar redevenţa anuală reprezintă sub 1% din profitul anual al parcului.
Horia Motrescu, consilier local USR Râșnov: “Un teren aflat lângă Cetatea Râșnov nu poate fi concesionat cu 0,06 EUR/mp/lună, cât valoarea a 10 bețe de chibrit!
Consider că redevența anuală trebuie obligatoriu renegociată, astfel încât să fie respectat atât criteriul proporționalității redevenței cu beneficiile obținute din exploatarea bunului de către concesionar, cât şi valoarea de piață a terenului, conform Art. 307 din Codul Administrativ.
Din banii obținuți prin creșterea redevenţei, administraţia locală ar putea achiziționa în doi ani o mașină nouă pentru pompieri, iar în al treilea an, o mașină nouă de gunoi pentru Serviciul de Utilități Publice Râșnov.”
Horia Motrescu face apel la autoritățile locale și județene să ia în considerare solicitarea și argumentele consilierilor USR, astfel încât orașul Râșnov să beneficieze de un venit suplimentar la bugetul local pentru care este îndreptățit conform legii.

Lasă un răspuns

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Cătălin Drulă : Cum au fost Grindeanu și Câciu complici la țeapa luată de mii de români cu biletele Blue Air

Pe scurt: S-a vorbit mult zilele acestea despre împrumutul de 300 de milioane de lei dat de Bode și Burduja prin Eximbank către Blue Air. Ceea...

Nicușor Dan : Finalizăm semaforizarea a 6 noi intersecţii din Capitală, în cartierul Drumul Taberei, pe B-dul Timişoara

🟢Finalizăm în această perioadă lucrările pentru semaforizarea a 6 noi intersecţii din Capitală, iar pentru alte 5 intersecţii vom demara în scurt timp lucrările...

Dominic Fritz : Cu Secretarul de stat pentru relații internaționale din Berlin m-am salutat în românește.

Ana-Maria Trasnea e româncă get-beget. A ajuns în Germania în 2007. A studiat la Berlin, apoi la Frankfurt și de acolo în Spania. S-a...

Monica Macovei a scris, sâmbătă seara, pe pagina sa de Facebook, despre accidentul în care a fost implicată

Monica Macovei, implicată într-un accident în care un motociclist a fost grav rănit / Fostul ministru s-a aflat la volanul unui autoturism care a...