vineri, 1 martie 2024
10.5 C
București
vineri, 1 martie 2024
10.5 C
București
14.2 C
Cluj
8.4 C
Constanța
10.5 C
Iași

Horia Motrescu, consilier local USR Râșnov: “Un teren aflat lângă Cetatea Râșnov nu poate fi concesionat cu 0,06 EUR/mp/lună, cât valoarea a 10 bețe de chibrit!”

Grupul consilierilor USR din Consiliul Local Râșnov solicită Primăriei renegocierea redevenţei plătite orașului de către Dino Parc, aferentă terenului concesionat, în suprafață de 20.777mp. În prezent, un metru pătrat de teren este concesionat cu numai 0.74 euro pe an, iar redevenţa anuală reprezintă sub 1% din profitul anual al parcului.
Horia Motrescu, consilier local USR Râșnov: “Un teren aflat lângă Cetatea Râșnov nu poate fi concesionat cu 0,06 EUR/mp/lună, cât valoarea a 10 bețe de chibrit!
Consider că redevența anuală trebuie obligatoriu renegociată, astfel încât să fie respectat atât criteriul proporționalității redevenței cu beneficiile obținute din exploatarea bunului de către concesionar, cât şi valoarea de piață a terenului, conform Art. 307 din Codul Administrativ.
Din banii obținuți prin creșterea redevenţei, administraţia locală ar putea achiziționa în doi ani o mașină nouă pentru pompieri, iar în al treilea an, o mașină nouă de gunoi pentru Serviciul de Utilități Publice Râșnov.”
Horia Motrescu face apel la autoritățile locale și județene să ia în considerare solicitarea și argumentele consilierilor USR, astfel încât orașul Râșnov să beneficieze de un venit suplimentar la bugetul local pentru care este îndreptățit conform legii.

Lasă un răspuns

București
cer senin
10.5 ° C
11.6 °
9.9 °
72 %
8.2kmh
0 %
vin
11 °
sâm
13 °
Dum
14 °
lun
16 °
mar
13 °

Discover Bucharest

Sponsor

Latest

După ce reguli funcţionează Ordinul de Malta

Un ordin religios creat la Ierusalim în secolul al XI-lea funcţionează după aceleaşi reguli şi în zilele noastre. Are un rol bine definit: să...

A.I.

Ciprian Ciucu : De ce mi-am schimbat comportamentul la putere față de opoziție? Luptele politice sunt al dracului de sterile, consumă timp aiurea....

Cei care mă știți mai de mult timp, știți foarte bine cât de contondent și cât de acid pot să fiu. Tot voi, cei care...

Emile Romanski : Statele Unite primesc un sut in fund in Orientul Mijlociu in favoarea Chinei si a politicii agresive a Pekinului. Criminalul Bashar...

Statele Unite primesc un sut in fund in Orientul Mijlociu in favoarea Chinei si a politicii agresive a Pekinului pentru dominatie in diplomatia internationala....