luni, 22 iulie 2024
21.5 C
București
luni, 22 iulie 2024
21.5 C
București
18.1 C
Cluj
21.4 C
Constanța
20.3 C
Iași

Fantastica : „VEDEREA OARBĂ” (Blindsight, 2006) – PETER WATTS (Canada) Traducere de Mihai-Dan Pavelescu Editura EAGLE

„Părerea mea este că „Vederea oarbă” (Blindsight) de Peter Watts este unul dintre cele mai bune romane hard SF al primelor decenii ale secolului XXI.
Peter Watts este unul dintre prinții moștenitori ai celui mai dificil subgen al science fiction-ul, Hard SF-ul.Opera sa este riguroasă, lipsită de sentimentalisme și plină de momente strălucitoare narative care fac orice creier de cititor să se lumineze ca un flipper.
Dar Peter Watts este și un poet – și un scriitor al naibii de bun la nivel literar mondial.” – Elisabeth Bear
O excelentă și rarisimă apariție autentic SF într-un peisaj editorial dominat de mediocritate și mai ales de submediocritate, în special în domeniul traducerilor SF.
„Vederea oarbă” (Blindsight) este un roman hard science fiction al scriitorului canadian Peter Watts, publicat de Tor Books în 2006.
A câștigat Premiul japonez Seiun pentru cel mai bun roman tradus și a fost nominalizat la Premiul Hugo pentru cel mai bun roman, John W. Campbell Memorial Award pentru cel mai bun roman SF și Premiul Locus pentru cel mai bun roman SF.
Romanul explorează temele contactului cu rațiunea extraterestră, identitatea, conștiința, liberul arbitru, inteligența artificială, neurologia și teoria jocurilor, precum și evoluția și biologia.
Scurt metrajul „Blindsight”:

Descoperă mai multe la Matinal ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

București
cer senin
21.5 ° C
21.7 °
21 °
93 %
1.5kmh
0 %
lun
35 °
mar
35 °
mie
37 °
joi
28 °
vin
21 °

Discover Bucharest

Sponsor

Latest

Dominic Fritz

Am semnat contractul pentru organizarea concursului internațional de soluții arhitecturale pentru Piața Victoriei și încă șapte străzi din perimetrul ei. Ordinul Arhitecților din România se...

Cosette Chichirău : Eu nu înțeleg totuși cum a ajuns Romașcanu la Ministerul Culturii. Ar trebui să plece imediat!

Eu nu înțeleg totuși cum a ajuns Romașcanu la Ministerul Culturii. Acest individ cu profesie incertă nu are nicio tangență cu domeniul pe care...

Decizie istorică a Japoniei: Guvernul de la Tokyo renunță la politica ultimelor decenii și va oferi asistență militară statelor prietene

Japonia a comunicat că va oferi „naţiunilor prietene” ajutor financiar pentru a cumpăra echipament militar non-letal. Aceasta este prima decizie clară a Japoniei care...

Descoperă mai multe la Matinal ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura