marți, 6 iunie 2023
7.9 C
București

E oficial, pe 15 aprilie 2023, la ora 08:00, autoritățile de frontieră și vamale din Republica Moldova și România s-au unit, adică “aplică un control coordonat în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, sensul de intrare în România”

Prieteni, minunile există.
Am trecut acum prin Vama Md-Ro, apoi am tras pe dreapta ca să vă spun această noutate… istorică! Dar mai întâi să vă descriu ce surpriză mare am trăit.În primul rând, să știți, trec prin vama asta de foarte mulți ani, adică prin punctul de frontieră Leușeni-Albița.
Astăzi ieșeam din Republica Moldova. Ajung la frontiera moldovenească, iar acolo polițistul îmi face semn să trec prin vamă fără să opresc. Dezorientat, am oprit totuși.
Omul, rămas în spate, îmi făcea semne, mergi, mergi, nu te opri în vama moldovenească
Am mers.
Când ajung în partea românească a frontierei, ce să vezi. Aici polițiștii de frontieră, dar și vameșii dintr-o parte și alta a Prutului stăteau împreună și verificau mașinile, actele.
Totul organizat, armonios, dar mai ales rapid!
Și atunci am înțeles. Fraților, în sfârșit s-a săvârșit: cele două vămi, cea românească și cea moldovenească s-au unit. Vă rog să țineți minte acest moment istoric.
Oficial, pe 15 aprilie 2023, la ora 08:00, autoritățile de frontieră și vamale din Republica Moldova și România s-au unit, adică “aplică un control coordonat în punctul de trecere a frontierei Leușeni-Albița, sensul de intrare în România”.
Dar să vi-i prezint și pe înfăptuitorii acestei Uniri de la graniță, vameși și ofițeri de la Poliţia de Frontieră a Republicii Moldova, dar și de la Poliţia de Frontieră Română!
Cei care au fost astăzi la muncă și care s-au asigurat că totul va fi bine!
I-am rugat și au acceptat să facem câteva poze împreună.
Hai că se poate! Bravo, România! Bravo, Republica Moldova!

Lasă un răspuns

Discover

Sponsor

spot_imgspot_img

Latest

Allen Coliban : Am lansat licitația pentru școala buffer.

Precum în toată România, și la Brașov există clase supraaglomerate din cauza nepăsării politicienilor, țara noastră situându-se la coada clasamentului Uniunii Europene în ceea...

Radu Hossu la Vorbitorincii cu Radu Paraschivescu și Catalin Striblea : Ce om dintr-o bucată, din ce plămadă e alcătuit!

Ne-a vizitat Radu Hossu, pe Cătălin și pe mine, la Studio Mindopoly. Ce om dintr-o bucată, din ce plămadă e alcătuit! Am făcut împreună...

„Doi dictatori se legănau, pe o pânză de păianjen” Xi Jinping a ajuns în Rusia. Maoistul chinez + pe criminalul de război = Love

Xi Jinping a ajuns în Rusia ➥ Președintele Chinei este primul șef de stat care se vede cu Putin după condamnarea CPI. ➥ Rusia și China...

Ciprian Ciucu : pe Strada Liniei îmi pun ambiția să avem cel mai mare parc liniar din Europa!

Tocmai ce am fost cu Victor Dijkshoorn pe Strada Liniei, acolo unde îmi pun ambiția să avem cel mai mare parc liniar din Europa! Am...