Cum să te opui construirii unei școli în Tractorul? Și a unei creșe? Și a unei grădinițe?
Două proiecte importante picate astăzi de PNL și PSD.
- Un Plan Urbanistic Zonal (PUZ) în zona Coresi, care elimină funcțiunile industriale din zona locuită (!) și ne permite să primim prin donație un teren de 30.000 mp, pe care să construim o școală. Este rolul Consiliului Local să ia aceste decizii, în interesul comunității. Este o procedură care se întâmplă în mod curent în alte municipii, prin care administrațiile locale își impun viziunea de dezvoltare în fața dezvoltatorilor. În alte orașe se poate, la Brașov consilierii invocă frica de procese, ținând partea industriei dintre blocuri. Este un fals argument și o trădare a interesului public.
-
Al doilea, un proiect de demolare a fostului depou de tramvaie din cartierul Tractorul și transformarea lui într-un campus preșcolar. Campus care înseamnă o creșă și o grădiniță. Avem chiar proiect și finanțare pentru creșă, lucrările ar putea să înceapă în acest an!
Proiectul de demolare a fost făcut de o firmă acreditată, aplicând metodologia prevăzută de lege precum și calculele date de programele de devize.
Proiectantul a venit și a susținut din punct de vedere tehnic indicatorii rezultați din calcule, însă întrebările au fost hilare – dacă firma este din Cluj, de ce nu a cerut oferte de la firme care valorifică fierul (ceruse, calculele erau și în deviz), de ce a cumpărat Scripcaru depoul și ce voia să facă din el șamd.
E important să înțelegem că aprobarea indicatorilor tehnico-economici este un pas obligatoriu pentru a merge mai departe cu proiectul. Înțeleg grija legată de sume, eu însumi am cerut opinia aparatului tehnic și verificări suplimentare. În legătură cu reducerea și controlul costurilor, am și propus o soluție – să obținem oferte și să acordăm lucrarea, prin HCL, firmelor din subordinea CL (Tetkron sau RIAL). În fond, valoarea estimată este doar o valoare maximală, ce nu are legătură cu valoarea atribuirii unui viitor contract, atribuire care se face în condițiile pieții.
Votul PNL-PSD de astăzi a fost despre exercitarea sterilă a puterii, despre blocarea unor proiecte importante pentru brașoveni, din partea acelorași oameni care, în aceeași ședință, vorbeau despre importanța infrastructurii educaționale.
Genul acesta de a face politică vine din trecut și, cu siguranță, nu are viitor. Este nevoie de vocea dumneavoastră pentru a le arăta consilierilor locali PNL și PSD cât de mare este nevoia infrastructurii școlare în Brașov.
Descoperă mai multe la Matinal ⓜ mapamond media
Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.