marți, 23 aprilie 2024
8.6 C
București
marți, 23 aprilie 2024
8 C
București
5.2 C
Cluj
6.4 C
Constanța
8.2 C
Iași

Alexandru Gâdiuță : In sedinta de consiliu local sector 6 din 31.10.2022, a fost aprobat proiectul pe care l-am depus pentru aprobarea burselor scolare la nivelul sectorului 6.

Pentru bursele de performanta, care au lipsit in anul scolar anterior, o mare parte a competitiilor fiind suspendate in pandemie, am decis majorarea cu 100% fata de cuantumul minim in cazul olimpicilor din loturile de pregatire ale ministerului educatiei pentru competitiile internationale si pentru locurile de pe podiumul competitiilor sportive internationale. Bursele de performanta se acorda pentru anul scolar trecut insa, avand in vedere insa disparitia semestrelor, ordinul in vigoare permite adaugarea lor pe parcursul anului in curs pentru elevii claselor terminale de liceu, incepand cu luna urmatoare obtinerii rezultatelor.

In ceea ce priveste bursele de merit, am pastrat aceeasi formula de anul trecut, majorand cuantumul minim cu 400 de lei/luna pentru elevii clasati in topul primelor 15% medii pe fiecare nivel de clasa din fiecare unitate de invatamant.
In ceea ce priveste bursele de studiu, pentru ca, din punct de vedere al veniturilor, toti elevii care primesc bursa sociala s-ar incadra si la bursa de studiu daca obtin media 7.50 minim, am vrut sa-i incurajam sa obtina rezultate scolare bune in continuare si am crescut la 300 de lei cuantumul acestei burse.

Bursa de ajutor social se poate acorda si ocazional, o singura data pe an, elevilor cu venituri mici. Fiind vorba despre situatii dificile si uneori neprevazute, am majorat cuantumul acestei burse de la 200 la 1000 de lei/ an.

In cazul burselor sociale, la fel ca anul trecut, am majorat cuantumul minim stabilit de guvern cu 30%. Bursa sociala se poate cumula cu oricare dintre burse si, spre deosebire de anii trecuti, noul ordin permite revizuirea lunara prin adaugarea elevilor orfani si bolnavi, la cererea parintilor. Insa, elevii care acumuleaza 10 absente nemotivate/ luna pierd bursa pentru luna respectiva.

In data de 04.11.2022, a fost aprobata rectificarea bugetara necesara platii burselor pentru lunile septembrie si octombrie.

Rugam scolile sa ne informeze cu privire la performantele obtinute de elevii nostri si sa monitorizeze atent situatia absentelor nemotivate. Conform hcl adoptat, le amintim ca au obligatia de a transmite lunar, pana pe data de 5 a lunii, modificarile survenite in situatia burselor pentru luna anterioara, in cazurile prevazute de ordinul 5379/2022.

Ramanem alaturi de elevii nostri pe tot parcursul anului. Le dorim mult spor si succese pe care sa le masuram inclusiv la aprobarea numarul burselor de performanta, merit si studiu acordate anul scolar viitor.

#comunitatesector6 #alexandrugadiuta #usrlaprimarie
#ComunitateSector6 #AlexandruGadiuta #USRlaPrimarie

Alexandru Gâdiuță

Lasă un răspuns

București
nori împrăștiați
8.6 ° C
9.9 °
7 °
90 %
3.6kmh
40 %
mar
11 °
mie
20 °
joi
14 °
vin
19 °
sâm
19 °

Discover Bucharest

Sponsor

Latest

Emilia Neagu : Sorin Manda, directorul aeroportului si fratele europarlamentarului Claudiu Manda, m-a dat în judecată cerându-mi daune morale 10.000 lei și scuze publice

Sorin Manda, directorul aeroportului si fratele europarlamentarului Claudiu Manda, m-a dat în judecată cerându-mi daune morale 10.000 lei și scuze publice pentru că s-a...

Norvegia: spioni ruși în acțiune

Aproape toate porturile europene sunt închise pentru navele rusești, în contextul sancțiunilor. Numai trei porturi norvegiene acceptă în continuare nave de pescuit rusești. Un...

Ionel Stoica : Se fac eforturi mari la Curtea de Apel București să-l facă scăpat pe Marian Vanghelie- are o condamnare grea primită în...

Sunt mai multe capete de acuzare pentru care a fost găsit vinovat, filajele au fost menținute în dosar, sunt interceptări grele acolo, denunțurile și...

În cursa pentru supremația în domeniul inteligenței artificiale, China și SUA merg pe drumuri complet diferite

Deși chatbotul realizat de OpenAI, cu sediul în SUA, a fost lansat oficial la sfârșitul anului 2022, a fost nevoie de 2023 pentru ca...