joi, 25 iulie 2024
21.4 C
București
joi, 25 iulie 2024
21.4 C
București
19.2 C
Cluj
21.4 C
Constanța
20.3 C
Iași

Alexandru Gâdiuță : In sedinta de consiliu local sector 6 din 31.10.2022, a fost aprobat proiectul pe care l-am depus pentru aprobarea burselor scolare la nivelul sectorului 6.

Pentru bursele de performanta, care au lipsit in anul scolar anterior, o mare parte a competitiilor fiind suspendate in pandemie, am decis majorarea cu 100% fata de cuantumul minim in cazul olimpicilor din loturile de pregatire ale ministerului educatiei pentru competitiile internationale si pentru locurile de pe podiumul competitiilor sportive internationale. Bursele de performanta se acorda pentru anul scolar trecut insa, avand in vedere insa disparitia semestrelor, ordinul in vigoare permite adaugarea lor pe parcursul anului in curs pentru elevii claselor terminale de liceu, incepand cu luna urmatoare obtinerii rezultatelor.

In ceea ce priveste bursele de merit, am pastrat aceeasi formula de anul trecut, majorand cuantumul minim cu 400 de lei/luna pentru elevii clasati in topul primelor 15% medii pe fiecare nivel de clasa din fiecare unitate de invatamant.
In ceea ce priveste bursele de studiu, pentru ca, din punct de vedere al veniturilor, toti elevii care primesc bursa sociala s-ar incadra si la bursa de studiu daca obtin media 7.50 minim, am vrut sa-i incurajam sa obtina rezultate scolare bune in continuare si am crescut la 300 de lei cuantumul acestei burse.

Bursa de ajutor social se poate acorda si ocazional, o singura data pe an, elevilor cu venituri mici. Fiind vorba despre situatii dificile si uneori neprevazute, am majorat cuantumul acestei burse de la 200 la 1000 de lei/ an.

In cazul burselor sociale, la fel ca anul trecut, am majorat cuantumul minim stabilit de guvern cu 30%. Bursa sociala se poate cumula cu oricare dintre burse si, spre deosebire de anii trecuti, noul ordin permite revizuirea lunara prin adaugarea elevilor orfani si bolnavi, la cererea parintilor. Insa, elevii care acumuleaza 10 absente nemotivate/ luna pierd bursa pentru luna respectiva.

In data de 04.11.2022, a fost aprobata rectificarea bugetara necesara platii burselor pentru lunile septembrie si octombrie.

Rugam scolile sa ne informeze cu privire la performantele obtinute de elevii nostri si sa monitorizeze atent situatia absentelor nemotivate. Conform hcl adoptat, le amintim ca au obligatia de a transmite lunar, pana pe data de 5 a lunii, modificarile survenite in situatia burselor pentru luna anterioara, in cazurile prevazute de ordinul 5379/2022.

Ramanem alaturi de elevii nostri pe tot parcursul anului. Le dorim mult spor si succese pe care sa le masuram inclusiv la aprobarea numarul burselor de performanta, merit si studiu acordate anul scolar viitor.

#comunitatesector6 #alexandrugadiuta #usrlaprimarie
#ComunitateSector6 #AlexandruGadiuta #USRlaPrimarie

Alexandru Gâdiuță


Descoperă mai multe la Matinal ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

București
cer fragmentat
21.4 ° C
22.3 °
21 °
88 %
2.7kmh
75 %
joi
26 °
vin
29 °
sâm
31 °
Dum
35 °
lun
36 °

Discover Bucharest

Sponsor

Latest

Hong Kong a fost lovit de aproape 10.000 de fulgere în timpul nopții

Hong Kong a fost lovit de aproape 10.000 de fulgere în noaptea de marți spre miercuri, potrivit observatorului meteorologic al orașului, scrie Le Figaro. Într-o...

Insolent.ro : Cristoiu s-ar vrea mai drastic decât șeful temutului KGB. Pardon, FSB – Serviciul de Securitate al Rusiei

Drumul european pe care a pornit Maia Sandu, ca şi ruperea de Moscova, îl scoate iar din fire pe Ion Cristoiu. De data asta...

Cu ce contribuie Suedia la NATO?

Asemeni Finlandei, Suedia a solicitat anul trecut aderarea la NATO, sub presiunea războiului de agresiune pornit de Rusia împotriva Ucrainei. Dar, în timp ce...

Vitalie Cojocari : Povestea Marinei Tauber!

Fostă tenismenă, acuzată de implicarea în furtul miliardului, a lovit jurnaliști cu mătura, a fost acuzată că a falimentat Federația de Tenis din Moldova,...

Costin Graur : Soții Marina Iurievna Diacenko și Serghei Serghievici Diacenko sunt coautori de literatură fantastică din Ucraina

Soții Marina Iurievna Diacenko (născută la 23 ianuarie 1968) și Serghei Serghievici Diacenko (14 aprilie 1945 – 5 mai 2022) (în ucraineană Марина та...

Descoperă mai multe la Matinal ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura