miercuri, 24 iulie 2024
25.2 C
București
miercuri, 24 iulie 2024
22.8 C
București
19.2 C
Cluj
22.4 C
Constanța
21.3 C
Iași

Alexandra Tătaru : Primarul PSD Misăila recurge la amenintări pentru propria sa incompetentă

Alexandra Tătaru / USR Vrancea
Alexandra Tătaru / USR Vrancea

Primarul PSD Misăilă consideră că majorarea tarifelor la salubritate ar fi singură soluție pentru ieșirea din criză a CUP Salubritate, iar consilierii municipali PNL USR sunt vinovați doar pentru că se opun acestor majorări. În realitate, orașul este îngropat în gunoaie de proprii săi colegi de partid, pe care i-a promovat în funcții bine plătite, nu de consilierii PNL USR.

❗  În primul rând, este nefiresc să vii cu o nouă majorare de preț, cu aproape 20%, după ce CUP Salubritate, operatorul orașului, a făcut o astfel de creștere de tarife acum jumătate de an.

❗ Cred că trebuia să fim și noi informați din timp și să se discute cu consilierii locali despre noile propuneri. Parcă așa ne-am înțeles cu domnul primar, la prima ședință pe acest subiect. La cea de a doua ședință proiectul ne-a fost băgat sub nas, pe lista suplimentară, de parcă noi trebuie să fim doar mașină de vot. Acest lucru s-a practicat 30 de ani de către administrația pesedistă și nu a fost bine deloc.

❗ În altă ordine de idei, am făcut o cercetare personală și am aflat că la Focșani avem cel mai scump serviciu de salubritate din toată regiunea Moldova și nu numai. Focșănenii plătesc în prezent peste 17 lei de persoană (aici e inclus și prețul chiriei tomberoanelor) și dacă s-ar majora tarifele în formula propusă de CUP salubritate ar ajunge aproape de 20 de lei/persoană.

🔷️Vin aici cifre la zi din alte orașe municipii de reședință, care pot fi verificate fără problemă. La Vaslui tariful este de 11 lei/persoană, la Botoșani-13,9 lei, la Neamț ultima majorare s-a făcut la 1 ianuarie 2022, cu 40 de bani și tariful actual este 10,90 lei/persoană. Vecinii de județ din municipiul Bacău plătesc un tarif de 11,29 de lei, majorat tot la 1 ianuarie 2022, la Galați taxa este de 129 de lei/an, de unde rezultă un preț de 10,7 lei/lună, la Brăila-11 lei/lună. Cel mai echitabil stau constănțenii, care plătesc de la 1 ianuarie 2022 un tarif de doar 7,5 lei/lună. Toate aceste exemple pe care vi le-am prezentat arată fără echivoc că în alte părți tarifele sunt cu mult sub ce avem noi în prezent. Peste tot s-a majorat salariul minim și a crescut prețul carburanților, nu numai la Focșani.

❗ Nu stăm bine nici la capitolul servicii către populație. Și nu de ieri, de azi, ci dintotdeauna oamenii se plâng și vedem zilnic pe rețelele de socializare imagini cu pubele pline, mașinile societății de salubritate sunt sparte și curge permanent din ele, lăsând în urmă mirosuri greu de suportat.

❗Se pare ca firma a uitat ca principalul sau obiect de activitate este salubrizarea orasului, preferand probabil activitatea de asfaltare, acolo unde vedem ca nu pleaca nimeni in somaj, ci se fac angajari serioase.

❗Vreți să vorbim și de consiliul de administrație al CUP Salubritate, format numai din politruci? Fiecare dintre cei trei membri, toți social democrați, unul președintele în funcție al PSD Focșani, altul fost președinte PSD și încă un om din staff-ul primarului primesc fiecare pe lună 5.000 de lei, net, doar să ridice mâna o dată pe lună sau nici măcar atunci. Da, atât primesc acești trei oameni (M.O.V.) fiecare câte două salarii minime pe lună.

❗#Primarul vorbește de criză, șomaj și de pierderi de milioane la CUP Salubritate din cauza consilierilor PNL-USR. Dar tocmai am terminat de lecturat raportul de evaluare al directorului CUP Salubritate pe anul 2021, aprobat recent în organismul unde reprezentantul municipalității este chiar Misăilă, din care rezultă că s-au îndeplinit indicatorii de performanță stabiliți, obiectivele, precum dezvoltarea societății „pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație”. Citez: „Pentru anul 2021echipa managerială a îndeplinit indicatorii de performanță stabiliți prin contractele de mandat, precum și obiectivele cuprinse în planul de management, a asigurat dezvoltarea economică constantă a societății pe coordonate solide de performantă tehnică și economică”. De necrezut, nu-i așa?

❗Pe finalul anului trecut am fost obligați, noi, ca administrație locală, să plătim o amendă de un milion de lei către Administraţia Fondului de Mediu pentru faptul că nu ne-am atins ţinta de a recicla cantităţi de deşeuri municipale, așa cum ne-am angajat la Uniunea Europeană.

✅ Avem strategie locală pentru dezvoltarea pe termen mediu şi lung a serviciilor de salubrizare în municipiul Focşani, dar asta e doar pe hârtie, pentru că în realitate oraşul nu a avut parte de un program coerent de reducere, refolosire şi reciclare a deşeurilor.

❗De ani de zile se laudă domnul Misăilă cu modernizarea sistemului de colectare, că aduce bani europeni pentru asta, că vom plăti exact cât gunoi aruncăm la pubele și acum vine cu amenințări că lasă orașul în mizerie? Să facă bine să lase amenințările și șantajul și să se ocupe de „orașul european” cu care se mândrește atât.

Alexandra Tătaru


Descoperă mai multe la Matinal ⓜ mapamond media

Abonează-te ca să primești ultimele articole prin email.

Lasă un răspuns

București
cer senin
25.2 ° C
26 °
22.8 °
68 %
3.1kmh
0 %
mie
35 °
joi
33 °
vin
31 °
sâm
33 °
Dum
35 °

Discover Bucharest

Sponsor

Latest

Volodymyr Zelensky : „Toate bunurile rusești înghețate în diferite jurisdicții, trebuie confiscate”

Volodymyr Zelensky, aseară, 27 ianuarie 2024; „Aș dori să subliniez rezultatele discuțiilor cu partenerii privind activele rusești: luna aceasta, ne-am apropiat de decizia de care...

Sabina Pop : Secvențele primei zile a Summitului G7 de la Hiroshima

Pe lângă ședințe și dezbateri , liderii au vizitat Muzeul Memorial al Păcii și au adus un omagiu victimelor de la Hiroshima.Locul ales de...

Cutremur cu magnitudinea 7,6 în Japonia, cel mai mare din Peninsula Noto: oameni prinși sub dărâmături, drumuri rupte, case în pericol de prăbușire /...

Departamentul de pompieri al orașului Wajima din Ishikawa spune că a primit cel puțin 30 de rapoarte privind prăbușirea unor clădiri, relatează postul public...

Altercație violentă între gărzile de coastă chineze și membri ai marinei filipineze

Gărzile de coastă chineze au fost implicate într-o violentă altercaţie cu membri ai marinei filipineze în apropierea unui atol strategic din Marea Chinei de...

Descoperă mai multe la Matinal ⓜ mapamond media

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura