luni, 4 martie 2024
15.3 C
București
luni, 4 martie 2024
15.3 C
București
14.7 C
Cluj
8.4 C
Constanța
10.7 C
Iași

Alexandra Tătaru : Primarul PSD Misăila recurge la amenintări pentru propria sa incompetentă

Alexandra Tătaru / USR Vrancea
Alexandra Tătaru / USR Vrancea

Primarul PSD Misăilă consideră că majorarea tarifelor la salubritate ar fi singură soluție pentru ieșirea din criză a CUP Salubritate, iar consilierii municipali PNL USR sunt vinovați doar pentru că se opun acestor majorări. În realitate, orașul este îngropat în gunoaie de proprii săi colegi de partid, pe care i-a promovat în funcții bine plătite, nu de consilierii PNL USR.

❗  În primul rând, este nefiresc să vii cu o nouă majorare de preț, cu aproape 20%, după ce CUP Salubritate, operatorul orașului, a făcut o astfel de creștere de tarife acum jumătate de an.

❗ Cred că trebuia să fim și noi informați din timp și să se discute cu consilierii locali despre noile propuneri. Parcă așa ne-am înțeles cu domnul primar, la prima ședință pe acest subiect. La cea de a doua ședință proiectul ne-a fost băgat sub nas, pe lista suplimentară, de parcă noi trebuie să fim doar mașină de vot. Acest lucru s-a practicat 30 de ani de către administrația pesedistă și nu a fost bine deloc.

❗ În altă ordine de idei, am făcut o cercetare personală și am aflat că la Focșani avem cel mai scump serviciu de salubritate din toată regiunea Moldova și nu numai. Focșănenii plătesc în prezent peste 17 lei de persoană (aici e inclus și prețul chiriei tomberoanelor) și dacă s-ar majora tarifele în formula propusă de CUP salubritate ar ajunge aproape de 20 de lei/persoană.

🔷️Vin aici cifre la zi din alte orașe municipii de reședință, care pot fi verificate fără problemă. La Vaslui tariful este de 11 lei/persoană, la Botoșani-13,9 lei, la Neamț ultima majorare s-a făcut la 1 ianuarie 2022, cu 40 de bani și tariful actual este 10,90 lei/persoană. Vecinii de județ din municipiul Bacău plătesc un tarif de 11,29 de lei, majorat tot la 1 ianuarie 2022, la Galați taxa este de 129 de lei/an, de unde rezultă un preț de 10,7 lei/lună, la Brăila-11 lei/lună. Cel mai echitabil stau constănțenii, care plătesc de la 1 ianuarie 2022 un tarif de doar 7,5 lei/lună. Toate aceste exemple pe care vi le-am prezentat arată fără echivoc că în alte părți tarifele sunt cu mult sub ce avem noi în prezent. Peste tot s-a majorat salariul minim și a crescut prețul carburanților, nu numai la Focșani.

❗ Nu stăm bine nici la capitolul servicii către populație. Și nu de ieri, de azi, ci dintotdeauna oamenii se plâng și vedem zilnic pe rețelele de socializare imagini cu pubele pline, mașinile societății de salubritate sunt sparte și curge permanent din ele, lăsând în urmă mirosuri greu de suportat.

❗Se pare ca firma a uitat ca principalul sau obiect de activitate este salubrizarea orasului, preferand probabil activitatea de asfaltare, acolo unde vedem ca nu pleaca nimeni in somaj, ci se fac angajari serioase.

❗Vreți să vorbim și de consiliul de administrație al CUP Salubritate, format numai din politruci? Fiecare dintre cei trei membri, toți social democrați, unul președintele în funcție al PSD Focșani, altul fost președinte PSD și încă un om din staff-ul primarului primesc fiecare pe lună 5.000 de lei, net, doar să ridice mâna o dată pe lună sau nici măcar atunci. Da, atât primesc acești trei oameni (M.O.V.) fiecare câte două salarii minime pe lună.

❗#Primarul vorbește de criză, șomaj și de pierderi de milioane la CUP Salubritate din cauza consilierilor PNL-USR. Dar tocmai am terminat de lecturat raportul de evaluare al directorului CUP Salubritate pe anul 2021, aprobat recent în organismul unde reprezentantul municipalității este chiar Misăilă, din care rezultă că s-au îndeplinit indicatorii de performanță stabiliți, obiectivele, precum dezvoltarea societății „pe cele mai înalte culmi de progres și civilizație”. Citez: „Pentru anul 2021echipa managerială a îndeplinit indicatorii de performanță stabiliți prin contractele de mandat, precum și obiectivele cuprinse în planul de management, a asigurat dezvoltarea economică constantă a societății pe coordonate solide de performantă tehnică și economică”. De necrezut, nu-i așa?

❗Pe finalul anului trecut am fost obligați, noi, ca administrație locală, să plătim o amendă de un milion de lei către Administraţia Fondului de Mediu pentru faptul că nu ne-am atins ţinta de a recicla cantităţi de deşeuri municipale, așa cum ne-am angajat la Uniunea Europeană.

✅ Avem strategie locală pentru dezvoltarea pe termen mediu şi lung a serviciilor de salubrizare în municipiul Focşani, dar asta e doar pe hârtie, pentru că în realitate oraşul nu a avut parte de un program coerent de reducere, refolosire şi reciclare a deşeurilor.

❗De ani de zile se laudă domnul Misăilă cu modernizarea sistemului de colectare, că aduce bani europeni pentru asta, că vom plăti exact cât gunoi aruncăm la pubele și acum vine cu amenințări că lasă orașul în mizerie? Să facă bine să lase amenințările și șantajul și să se ocupe de „orașul european” cu care se mândrește atât.

Alexandra Tătaru

Lasă un răspuns

București
cer senin
15.3 ° C
16.6 °
13.9 °
54 %
4.6kmh
0 %
lun
14 °
mar
14 °
mie
12 °
joi
12 °
vin
11 °

Discover Bucharest

Sponsor

Latest

Horia Motrescu | USR Râșnov : A apărut primul număr din ziarul „Râșnoveanul”

Ieri, împreună cu președintele Madalina Draghici și membrul în biroul local Marius Baciu , senatorul Irineu Darău , deputații Victor Ilie și Andrei Miftode...

Dominic Fritz | USR Timișoara : Vești foarte bune referitoare la eficientizarea transportului în comun din orașul nostru

Astăzi, Societatea de Transport Public Timișoara a depus la ANAF un plan de restructurare, prin care să se transforme într-o structură eficientă, adaptată nevoilor...

Camelia Bertea | USR Victoria : Am demarat lucrările preliminare necesare pentru rezolvarea problemei canalizării menajere în orașul Victoria

  Dragi victorieni, Am demarat lucrările preliminare necesare pentru rezolvarea problemei canalizării menajere în orașul Victoria. După cum știți, rețeaua de canalizare este într-o stare foarte proastă,...

The Sunday Times a creat un ghid al Bucureștiului: În ultimul deceniu a scăpat de cătușele sale din epoca sovietică / Rivalizează cu...

”În trecut, capitala României a avut o reputație proastă – cunoscută atât pentru străzile sale blocate în trafic, cât și pentru blocurile sale de...

Mihai Polițeanu | Dezbaterea candidaților pentru președinția USR PLUS

Ramona Ursu este al doilea dintre cei trei invitați ai primei dezbateri organizate între doi dintre candidații înscriși în competiția pentru alegerea președintelui USR...